• NYHETER

  Release av F11 Museum app

  F11 Museum är i takt med tiden och nu kan du besöka museet virtuellt. Du gör det i F11-appen som lanseras 24/7 - 2020. Utvecklingen av appen har skett i samarbete mellan KFV IT & Telecom och F11 Museum. Det stora arbetet som lagts ner på utvecklingen har lett till en app som är speciellt anpassad, inte bara till F11 Museum, utan för museer i allmänhet.

  De personer vid F11 Museum som varit verksamma med appen är Joachim Smith, Gunnar Vieweg, Gunnar Wolving och Georg Hammertjärn. Den som gjort grovjobbet och det mesta innehållet i appen är Joachim Smith. Inte mindre än 36 filmer har han producerat, plus en massa bilder och information. Det stora antalet filmer, gör appen speciellt intressant. Till detta kommer det stora dokumentära värdet, genom berättelser av "De som var med". Den informationen går bara att få genom appen.

  QR-koder främjar besöket

  Stor vikt har också lagts på användning av QR-koder. De flesta stora föremålen eller händelserna som visas i museet är kopplade till en QR-kod. Drygt 50 föremål har QR-kod- När besökaren skannar koden med sin mobil öppnas sidan med den aktuella informationen direkt. Koderna är fästade på ett speciellt stativ intill föremålet och lätta att upptäcka och scanna.

 •  Tillbaka
 • Release av F11 Museum app Release av F11 Museum app