• NYHETER

  KFV IT hjälper till att bekämpa COVID-19

  Vi är alla påverkade av den pågående pandemin. Som många sagt innan, så är detta en situation som är unik och som inte har sitt like i modern tid. Med det i åtanke så har vi under de senaste veckorna funderat på hur vi kan dra vårt strå till stacken. 

  Folding@Home är ett projekt som startade år 2000 med målet att skapa en plattform för simulation av proteininveckning (engelska "protein folding"), som är ett mycket viktigt instrument vid medicinsk forskning. Faktum är att din datorn hemma för det mesta rullar tummarna och det är då som Folding@Home kommer in i bilden. När din dator ändå inte har något att göra, utnyttjas då den överblivna beräkningskraften för forskning. Det är ett s.k. distribuerat system där miljontals datorer världen över bidrar till forskningen. Folding@Home är faktiskt det största distribuerade beräkningssystemet i världen enligt Guinness.

  Gud vad smart! Kan jag också hjälpa till?

  Vi rotade i våra förråd efter överbliven hårdvara och hittade 8 st högpresterande servrar som vi tagit ur vår produktion. Totalt 128 processorkärnor. En ganska bra start! Dessa maskiner står nu och viker proteiner med full hastighet i vårt datacenter i Katrineholm.

  Vi vill nu att du hjälper till genom att också börja "folda". Allt är mycket enkelt och du är igång på bara några minuter.

  • Ladda hem klienten, finns för Windows/Mac OS och Linux.
  • Installera och välj hur mycket du vill bidra. Du kan ställa in om du vill bidra hela tiden, eller bara när du inte använder datorn till något annat.
  • När det är dags att välja vilken sjukdom du vill bekämpa så välj "Any disease", det finns för närvarande ingen specifik inställning för COVID-19.
  • Om du vill så kan du gå med i vårt team. Ange då ID 261512, så kan vi tillsammans bidra till forskningen.

  Om du har en dator med ett bra grafikkort så är det extra bonus eftersom denna typ av beräkningar lämpar sig särskilt bra för GPU:er.

  Klicka här för att se vår statistik. Uppdateras några gånger per dag.


 •  Tillbaka
 • KFV IT hjälper till att bekämpa COVID-19